Стартира изпълнението на проекта Грижа в дома в община Аксаково“. Той се

...
Стартира изпълнението на проекта Грижа в дома в община Аксаково“. Той се
Коментари Харесай

Набират заявления от желаещи да ползват услугата Грижи в дома

Стартира осъществяването на плана " Грижа в дома в община Аксаково “. Той се финансира от Програма " Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година Общата стойност на инвестицията е 641 870, 53 лева

Проектът планува даване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги по домовете и психическа поддръжка за лица с увреждания и възрастни хора, подвластни от грижа. Сред дейностите, които ще бъдат изпълнявани в интерес на потребителите, са още доставка на храна и артикули от първа нужда, възнаграждение на битови сметки, заявяване и приемане на неотложни административни и битови услуги, даване на информация по отношение на предварителна защита и профилактика на здравето и обществено значими болести.

Ще бъдат обхванати 119 лица в неравностойно състояние на територията на общината, които ще получават грижи от общо 30 експерти - домашни помощници, рехабилитатор, психолог и медицински сестри.

Община Аксаково набира заявки на претендент - консуматори за приемане на почасовите услуги. Документи се одобряват на адрес: гр. Аксаково, ж.к. " Надежда ", бл. 1, вх. 1. или посредством електронната платформа за обществени услуги на едно гише на адрес http://soss.aksakovo.bg/. Желаещите могат да аплайват по време на целия период на осъществяване на плана. Социалните услуги ще бъдат предоставяни на утвърдените от 1.04.2023 година до 31.03.2024 година Телефон за спомагателна информация: 0895521199, оповестиха за Varna24.bg от Областния Информационен Център – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР